Over mij

Ook al is de dood onlosmakelijk verbonden met het leven, deze wetenschap maakt het verlies van een dierbare niet minder erg. Jouw wereld staat immers even stil en het is aan jou en je naasten om dit verlies te verwerken en een plek te geven. En dat is vaak hard werken.

Een mooi en respectvol afscheid van een overledene biedt daarbij troost en kracht om als nabestaande weer verder te kunnen met het leven.

 

Uit eigen ervaring weet ik wat het is om afscheid van een dierbare, familielid, vriend, kennis of bekende te moeten nemen. Ik heb daardoor in de loop der jaren veel afscheidsdiensten bijgewoond. Kort of uitgebreid, ingetogen of een feestje, binnen of buiten, met klassieke muziek of hardrock, met en zonder sprekers en een uitgebreide borrel of koffie met cake. Er is heel veel mogelijk. Als nabestaande moet je dit echter maar net weten.

 

Ik zie het als mijn taak er voor te zorgen dat er een afscheidsdienst komt die bij jullie past en waar met een goed en warm gevoel op teruggekeken kan worden.

 

Opleidingen en ervaring
Om het vak van uitvaartschrijver, uitvaartspreker en ritueelbegeleider te kunnen uitoefenen heb ik twee uitvaartopleidingen met goed resultaat afgerond: de opleiding tot Uitvaartverzorger bij Docendo en de opleiding tot Ritueelbegeleider bij Gaandeweg Uitvaarteducatie.

 

Daarnaast neem ik bijna 30 jaar ervaring als speechschrijver, woordvoerder en communicatieadviseur mee, zie www.fhcommunicatie-advies.nl. In dat werk draait alles om het formuleren en uitspreken van teksten en hoe de boodschap het beste tot zijn recht komt.

 

Afscheid met een glimlach
Afscheid nemen van iemand waar je veel van houdt raakt je in je ziel. Gevoelens van pijn, boosheid, verdriet en machteloosheid wisselen elkaar continu af. Hoe mooi is het dan als een glimlach het afscheid en het verdriet draaglijker maakt?

 

Ervoor zorgen dat deze glimlach in moeilijke tijden verschijnt, dat is waarvoor ik dit vak ben ingegaan. Ik ben dol op taal en met pakkende woorden vijl ik de randjes van verdriet. Ik laat herinneringen tot leven komen en maak mooie portretten met eenvoudige en alleszeggende beelden. Hierin verwerk ik vaak ook een portie gezonde humor die tekenend was voor de overledene.

 

Frederique in een notendop
Ik woon alweer ruim 20 jaar met veel plezier met mijn man en twee tieners in Nieuw Vennep (gemeente Haarlemmermeer). En prijs mijzelf gelukkig met het leven, het werk, mijn familie en vrienden en alle andere mensen om mij heen.

 

Mensen die mij kennen beschrijven mij als volgt:

 

Frederique is liefdevol en sociaal, heeft écht aandacht voor de mensen om haar heen, werkt hard, luistert goed en oprecht naar wat anderen zeggen, houdt de actualiteit bij en beschikt over een goede pen en een portie gezonde humor waarmee ze mooie beelden schetst en lucht en ruimte creëert.”

 

Samenwerking

Hieronder een overzicht van uitvaartondernemers met een warm waar ik fijn mee samenwerk.

Frederique Hermie

Frederique Hermie